I väntan på...

Snösmältningen får man tid över till litteraturstudier kring St Olav och ledens historik.




Vackert

Fantastiskt vacker sång om ennn händelse för länge seedan, apropå den passerade Kyndelsmässodagen:
 

Oväntad pilgrimsled

 
 
Passade på att ta en promenad under lunchen vid Bollnäs Folkhögskola idag. Under vandringen runt sjön Varpen kunde jag konstatera att även det är en form av pilgrimsled.
 
 
 
 

Cyckel - check

Insåg att min 17 år gamla cykel nog inte kommer att hålla till Trondheim. Vårvädret inspirerade till inköp av detta mästerverk :-)
Pax et bonum!
 
 
 

En av de främsta

Hörvärd radiointervju med en av Sveriges främsta pilgrim & äventyrare:
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=5761394

Ruskigt adventsväder

 
 
 
 Den 1 december, tillika 1a advent, genomförde vi de senaste etappen på pilgrimsvandringen. Den var rätt jobbig så blogginlägget kommer först nu...
 
 Sträckan vi tänkte avverka var två ettapper i ett svep, Torpshammar – Borgsjö på totalt 28 km. Eftersom vi tänkte ta den sträckan med cykel hade vi även tankar på att eventuellt klämma in en 3:e fram till länsgränsen. Väderprognoserna före var dock föga lovande och det visade sig bli en tur i kraftig motvind, bitvis isigt snöfall och snorhala vägar.. Vi lyckades bägge köra i kull flera gånger dock utan några skador. En sopppaus gjorde vi i Ljungaverk där det för övrigt är lätt att hamna utanför leden när man ska passera bron över ett mer eller mindre torrlagt vattendrag (del av Ljungan?). Istället ska man ner under bron och längs med flodbädden.
Sträckan rymmer flera historiska platser och väl framme i Borgsjö kan man både beundra den vackra rokokokyrkan från 1771 liksom avnjuta det heliga vattnet i den andra St Olovskälla längs leden.
 
 

Vintern såg sen länge ut att bli väldigt snöfattig men då det efter jul kommit mycket av den varan så avvaktar vi våren för vår fortsatta vandring.

 

 


RSS 2.0